miercuri, 1 august 2018

Diaspora antiromaneasca?

Dragi colegi rezervisti,
In contextul noului scandal care a inflamat retelele de socializare, simt nevoia sa impartasesc rezervistilor care ne urmaresc si, in general, tuturor oamenilor de buna credinta, un recent dialog purtat pe Facebook cu un fost coleg de liceu militar, Sorin Cech si, vrand-nevrand, cu cativa dintre prietenii sai, stabiliti, se pare, in Belgia. Pe scurt, iata ce simt ei fata de Romania si fata de poporul roman - deduc asta pentru ca, exceptand pe un coleg din tara - Stroe Paul, nici dl. Cech si nici prietenii sai de pe Facebook participanti la discutie nu au avut nimic de reprosat unui asa zis roman pentru care Romania reprezinta:

 • Gabriel Farkas  "Eu de 36 ani o spun fără rusine iar acum este și mai de actualitate: MUIE ROMÂNIA! O țara de cacat populata in mare majoritate de analfabeți care nu-și merita locul in UE."
 • Gabriel Farkas "Domnule Rinciog, țara, România, este una și aceeași cu poporul care o locuiește. Deci un popor majoritar pupator de moaște, un popor ca cel ce a adus la putere guvernul actual și care are ca vorba din popor : capul tăiat sabia nu-l taie, nu-mi inspira decât doua cuvinte : MUIE ROMÂNIA!"

In aceste conditii, nu pot sa-mi reprim o intrebare: daca acesti oameni dispretuiesc profund poporul si tara in care s-au nascut, daca se simt asa bine in tarile care i-au adoptat, de ce Dumnezeu mai urmaresc cu asiduitate si incrancenare tot ceea ce se intampla in Romania, de ce improasca venin si pun umarul la invrajbirea romanilor din tara, pe toate caile posibile si imposibile, de ce inventeaza tot felul de modalitati de provocare a autoritatilor romane, de ce organizeaza mitinguri la Bucuresti sau prin alte orase din tara? Pentru ce? Poate ma lamureste cineva, pentru ca eu, in afara de ura viscerala, as putea spune bolnava, pentru un partid venit la putere in mod corect, democratic, nu am reusit sa descifrez ce altceva mai urmaresc acesti oameni.

Eu stiu ca adevaratii romani, adevaratii patrioti, stiuti si nestiuti, nu si-au denigrat si nu si-au tradat tara natala, indiferent daca aceasta a fost, la un moment dat, regalista, comunista sau democrata.

Sa fii sanatos, Sorin Cech! Te-am sters din lista de prieteni. Ai dreptate, chiar daca am urmat aceeasi scoala, nu impartasim aceleasi valori morale.

Dumitru RINCIOG


Atâta tevatură pentru niște plăci de înmatriculare auto!
Și-au luat pesedeii mui3 cât pentru trei mandate!
Și asta nu pentru că nu ar merita, dar așa am aflat că numerele preferențiale belgiene nu sunt conform deja celebrei convenții de la (am și uitat de unde). Unele au numai litere, altele doar cifre, altele au și diacritice (E=mc^2). În schimb belgienii au cojones, alea sunt numere legale în toată lumea!

Comentarii
Mihnea Rusu sunt legale . conventia a avut un amendament acu doi ani si scrie clar ca ai voie cu litere
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Gabriel Farkas Oare tricouri cu MUIE PSD sunt legale?
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Nadia Elleboudt Bine ca nu au gasit regulamentul ala de pe vremea Raposatului: un străin care intra in tara cu masina, lasa numerele la vama si obtine in schimb o plăcuță rosie de tranzit iar la iesire recuperează numerele.
Administrează
Vezi mai multe reacţii1zEditat
Constantin-Iulian Carlan Vă invartiti în jurul cozii, numerele preferentiale au alt statut și oricum abuzul ăsta a arătat încă o dată ce înseamnă România și la ce să se aștepte pe 10 august
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Gabriel Farkas Deci prietenul Mihai George Ciobanu, nu va avea problemeAdministrează
Vezi mai multe reacţii1z
Gabriel Farkas Placuta omului este 100% legala datorita amendamentului depus de Belgia in 2016 care a fost acceptat: "Conventia de la Viena prevede ca numerele de inmatriculate trebuie prevazute fie cu cifre, fie cu litere si cifre, iar acest numar de inmatriculare eVezi mai mult
Administrează
Vezi mai multe reacţii1zEditat
Dumitru Rinciog Dragi prieteni si colegi, vreau sa va precizez de la bun inceput ca nu sunt membru al nici unui partid - nu sunt PSD-ist, nici PNL-ist, nici USR-ist. Fac aceasta precizare nu pentru a ma lauda ci ,dimpotriva, pentru a ma scuza pentru faptul ca nu am puterea sa rup din timpul meu pentru a face un serviciu comunitatii si tarii din care fac parte. Consider ca toti cei care au un cuvant de spus in societatea romaneasca trebuie sa faca politica si ii admir si sustin din toata inima pe colegii care sunt implicati in diferite partide politice. Ii sustin, desigur, pe cei care fac lucruri bune, pentru comunitatile lor si pentru tara. In legatura cu scandalul placutelor de inmatriculare, sper sa fiti de acord cu mine, indiferent ce culoare politica aveti, ca acest mod de exprimare golanesc si impardonabil nu trebuie incurajat. Daca vom fi de acord ca expresia "Muie PSD" poate fi expusa in spatiul public, ca expresie a libertatii de exprimare, maine ne vom trezi - va garantez asta - cu "Muie Romania", "Muie" , invatatorilor, parintilor, etc - mesaje obscene, impardonabile si greu de explicat copiilor. Libertatea de exprimare nu presupune sa arunci mizerii si obscenitati in spatiul public. Acest individ este un iresponsabil, cu un intelect limitat, care nu intelege ca a face politica presupune responsabilitate si bun simt. Cum poate un tata responsabil sa-si marcheze masina in care isi transporta copilul cu asa mesaje? Ce ii va explica el copilului la intrebarea: ce inseamna, tata, "muie PSD"?!....
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Gabriel Farkas Domnule Dumitru Rinciog, nici nu-ti dai seama cât de drept grăiești. Eu de 36 ani o spun fără rusine iar acum este și mai de actualitate: MUIE ROMÂNIA!
O țara de cacat populata in mare majoritate de analfabeți care nu-și merita locul in UE.

Administrează
Vezi mai multe reacţii1zEditat
Dumitru Rinciog Si acest individ, gabriel farkas, este prietenul tau Sorine? Mai multi de acest fel?
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Sorin Cech Da. Deranjează? Presupun că da. Nu ai trecut prin ce a trecut Gabi, nu îl cunoști, nu știi ce i-a făcut România, dar îl judeci! Pe ce bază?
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Dumitru Rinciog Eu stiam ca tara si parintii nu se denigreaza, nu se vorbesc de rau. Romania nu putea sa-i faca nimic. Poate regimurile care au condus tara, ceea ce este cu totul altceva. Nu ma deranjeaza ca ai astfel de prieteni, doar ma intristeaza.
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Gabriel Farkas Domnule Rinciog, țara, România, este una și aceeași cu poporul care o locuiește. Deci un popor majoritar pupator de moaște, un popor ca cel ce a adus la putere guvernul actual și care are ca vorba din popor : capul tăiat sabia nu-l taie, nu-mi inspira decât doua cuvinte : MUIE ROMÂNIA!
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Sorin Cech Gabriel Farkas România nu este numai PSD, numai pupături de moaște sau analfabeți. Mare greșeală e să generalizăm. Se face aceeași greșeală de ambele părți. Manipularea începută în 1989 a continuat și continuă în prezent, fără întrerupere.
Citind Caragiale vedem că așa era și acum 100 de ani. Dar România tot acolo e și va rămâne!

Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Gabriel Farkas sunt de acord cu tine Sorin și chiar ne putem referi și la Eminescu ale cărui versuri sunt de actualitate. Este adevărat ca nu sunt numai pupatori de moaște și analfabeți însă cei ce sunt sunt mulți, prea mulți. Pe vremea mea erau lingăii comuniști, erau lingăii securiști, erau toți cei care m-au făcut sa plec de acolo cu o ura imensa fata de tot ceea ce reprezintă România.
Administrează
Vezi mai multe reacţii1zEditat
Rotaru Adrian Toate ca toate, omu' si-a stricat concediul+a dat 600€ pentru toata tevatura- celebru pe net/FB trei zile! Personal ma distram altfel cu 600€
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Nadia Elleboudt M ... depășește definiția obscenitatii. Este o stare de spirit, de negare a tot ceea ce reprezinta politica unui anumit partid, in Romsnia. Dragii mei, de ca va luati numai de sensul obscen al acestui cuvint ? Mxxx mai inseamna si inchide cloanta,Vezi mai mult
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Stefan Florea Deranjează, dar o muie in plus nu le strica!
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Adrian Zega Luati-va domnilor si de Creanga, cel atit de iubit si predat in scoli, cu a sa povestea p.... Eu zic ca doar asa, cu MUIE PSD, pricep si pesedistii ca ceva nu e OK cu tara asta. Asa vorbesc ei, doar coborind la nivelul lor ne facem auziti. Am fost in Vezi mai mult
Administrează
Vezi mai multe reacţii1z
Paul Stroe Depinde din ce punct de vedere privesti !!! Din tara se vede intr-un fel ,.....din afara ,...alt fel !!! In tara e suparatoare chestia pt toti ! In afara ,...nu prea ! Daca s-ar spune, scrie in Europa "MU1E ROM " . Ar fi de bine ?! Stiti treaba cu DABIJA ?!!!! Sorry ,...de la bautura ,....stie Cech !!!
Administrează
Vezi mai multe reacţii12h
Sorin Cech Uite din ţară! Tot cu dabija!Administrează
Vezi mai multe reacţii12h
Paul Stroe FAKE NEWS !!!
Administrează
Vezi mai multe reacţiiVezi traducerea12h
Sorin Cech MUIEPSD în schimb e reală!
Administrează
Vezi mai multe reacţii12h
Sorin Cech Tâlhare, zici din-afară pentru că sunt eu în Belgia. Chiar nu vezi reacțiile locale? Eu cred că nu vrei să le vezi! Ai auzit galeriile unite ale Stelei și Dinamo zilele trecute? Ti le pot da, dacă nu le-ai auzit!
Administrează
Vezi mai multe reacţii12h
Paul Stroe galeriile sunt dirijate , platite , si de unii si de altii , banu' conteaza , n-au nici-un dumnezeu !!! , am fost pe la FRF si am vazut !!!
Administrează
Vezi mai multe reacţii12h
Sorin Cech Sigur! Soros i-a plătit și p-ăștia! Împreună cu atotvinovatul Base!
Administrează
Vezi mai multe reacţii

3 comentarii:

 1. Sa fii sanatos Dumitru Rinciog! Se pare ca mentalitatea care guverneaza azi in Romania, este mai actuala ca niciodata! Nu stiu daca observi contradictia din spusele tale! Gandesti ca mine, esti prietenul meu, nu gandesti ca mine, te-am sters din lista de prieteni! Nu esti primul cu care am aceasta discutie si in mod cert nu ultimul!
  Pe respectivul Farkas in cunosc de foarte mult timp, stiu cine este si cum gandeste. Pe tine te cunosc mai putin, iar cuvintele mari nu reusesc sa umple necunoasterea reciproca. Nu stiu ce sistem de valori ai tu, nu stii ce sistem de valori am eu. Eminescu scria ca patriotismul nu se declama, nu prin faptul ca declami pe Facebook sau pe diferite bloguri iubirea de tara, devotamentul tau catre Romania te face patriot. Faptele vorbesc, ceea ce tu ai facut concret ca tara asta sa prospere, sa fie mai buna. Si nu cred ca ai facut mai multe decat mine sau decat respectivul Farkas.
  Daca arati cu degetul ceea ce este rau si necinstit in Romania te face antiroman? Daca scrii ca tu iubesti Romania neconditionat, te face mai roman decat mine?
  Iar faci greseala sa generalizezi, dupa spusele unui singur om, tragi concluzia si pui o patalama pe toata diaspora dupa ce ai avut cateva schimburi de idei cu doi oameni. Pe unul dintre ei, dupa prima fraza, i-ai scris ad literam "javra, mars!" Nu cred ca modul acesta de adresare face parte din sistemul meu de valori, ai dreptate ca nu avem acelasi sistem de valori!
  Am invatat ca atata timp cat nu cunosc in detaliu prin ce a trecut un om, ce a a avut de suferit, cand a fost fericit, cu alte cuvinte sa cunosc omul respectiv suficient de bine, NU EMIT catalogari si nu IMI PERMIT sa spun eu din ce categorie de oameni face acel om parte.
  Deasemenea nu accept sa generalizez si sa cataloghez poporul roman dupa un singur om. Nu toti urasc ca tine pe cei care au cautat o viata in strainate, nu toti urasc pe cei care dezamagiti de conducerea mafioata din ultimii 28 de ani au cautat normalitate prin alte meleaguri.
  As putea sa iti dau zeci de linkuri la romani neaosi, care traiesc ca tine in Romania, multi fosti colegi de acelasi liceu militar, dar care gandesc ca mine. Nu ca Farkas, dar ca mine.
  In incheiere, cu mahnire in suflet, iti multumesc pentru ca m-ai dat afara de la prieteni. Ai dreptate, nu avem acelasi sistem de valori. Cei care nu gandesc ca mine, discuta cu mine si incercam sa gasim valori comune, pe baza argumentelor si nu a sloganurilor fie "muiepsd" fie "mars, javra!"

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sorine, ocolesti (cu abilitate, recunosc) subiectul principal al postarii/supararii mele. Nu am luat atitudine pentru a-mi clama patriotismul si nici pentru ca sunt fan al PSD. Te intreb, cum poate un ofiter roman sa inghita o asa ofensa adusa tarii sale si ce intelegere poate avea pentru unul care sustine sus si tare ca, citez: ""Eu de 36 ani o spun fără rusine iar acum este și mai de actualitate: MUIE ROMÂNIA! O țara de cacat populata in mare majoritate de analfabeți care nu-și merita locul in UE"? Si de unde concluzia ca ii "urasc pe cei care au cautat o viata in strainatate"? Am rude, prieteni si chiar membri de familie pribegiti prin tari straine si acestia imi sunt dragi. Ma bucur mereu cand intalnesc romani in strainatate. Daca pentru tine este un fapt normal sa-ti ponegresti si sa-ti injuri tara, ca la usa cortului, impreuna cu prietenii si cunostintele, mie mi se pare ceva scandalos si inacceptabil.

   Ștergere
  2. Dumitrule, orice ti-as raspunde, nu iti vei schimba opinia. Orice i-as spune lui Farkas, la fel, nu isi va schimba opinia. Ce am avut de spus, i-am spus, fapt trecut cu tacere de matale, in toate limbile!
   "Sorin Cech Gabriel Farkas România nu este numai PSD, numai pupături de moaște sau analfabeți. Mare greșeală e să generalizăm. Se face aceeași greșeală de ambele părți. Manipularea începută în 1989 a continuat și continuă în prezent, fără întrerupere.
   Citind Caragiale vedem că așa era și acum 100 de ani. Dar România tot acolo e și va rămâne!"
   Un ofiter roman ar trebui sa fie ceva mai inteligent decat Farkas si sa inteleaga ca exista si oameni din care urasc tara de bastina, putini, dar exista. Nu mai bate apa in piua doar cu Farkas ca nu are rost. Nu ne reprezinta, nici pe mine, nici pe Mihnea, nici pe oricare altul participant la discutie. Ai gasit doar un motiv sa tragi pe diaspora care, citez "daca acesti oameni dispretuiesc profund poporul si tara in care s-au nascut, daca se simt asa bine in tarile care i-au adoptat, de ce Dumnezeu mai urmaresc cu asiduitate si incrancenare tot ceea ce se intampla in Romania, de ce improasca venin si pun umarul la invrajbirea romanilor din tara, pe toate caile posibile si imposibile, de ce inventeaza tot felul de modalitati de provocare a autoritatilor romane, de ce organizeaza mitinguri la Bucuresti sau prin alte orase din tara? Pentru ce? Poate ma lamureste cineva, pentru ca eu, in afara de ura viscerala, as putea spune bolnava, pentru un partid venit la putere in mod corect, democratic, nu am reusit sa descifrez ce altceva mai urmaresc acesti oameni"
   De aici trag concluzia ca nu prea te bucuri cand intalnesti romani in strainatate si gandesti îngust, doar la buzunarul propriu, asemanator lui Paul care afirma ca "banu' conteaza"!
   Eu imi inchei aici participarea la aceasta dezbatere, nu are rost sa iti spun ca in timpul cand eram ofiter activ am incasat mult mai multe ofense din partea regimului de atunci, pentru simplul fapt ca aveam o ruda in strainatate. Iti mai spun odata, pentru ultima data! Nu stii cum a procedat Romania cu cei care doreau sa plece in strainatate inainte de anul 1990. Ca sa te cunosti, trebuie sa iti cunosti istoria, cea adevarata, nu cea declamata oficial in cartile de istorie. Povestea este mult mai complicata decat ceea ce am scris eu sau tu aici! Sa fii sanatos Dumitre, sper ca amandoi sa stam stramb, sa judecam drept, sa ne gandim la povestile fiecaruia si sa ne analizam atitudinea. Nu eu pe a ta si nici tu pe a mea! Probabil ca daca nu imi pomeneai numele, nu iti raspundeam. Totul este bine cand se termina cu bine. Am inceput sa ne cunoastem cate putin si fiecare am tras concluziile personale.

   Ștergere