miercuri, 16 decembrie 2015

Dupa ce si-a schimbat presedintele de onoare si a gasit un nou "inalt patronaj", ANCMRR continua sa atace interesele marii majoritati a rezervistilor militari

COMUNICAT ANCMRR NR. 27/15.12.2015
"Stimați camarazi,
          Dl. colonel Dogaru, în calitatea sa de  „președinte al Sindicatului cadrelor militare disponibilizate (constituit și funcționând ilegal), fondator și purtător de cuvânt al Consiliului Național al Societății Civile” continuă să facă aprecieri nedemne de un militar referitoare la legea pensiilor militare, după ce forma concepută de colectivul de specialiști, ce a lucrat peste trei ani la definitivarea ei, a fost acceptată de Guvern și trimisă la Parlament pentru aprobare.
          Din păcate, oameni de tipul lui Dogaru au intervenit cu foarte multe amendamente, care au denaturat structura și  sensul acestui proiect de act normativ, aprobat în grabă, cu multe neclarități și confuzii și l-au făcut imposibil de aplicat. În această situația, un alt grup de specialitate a făcut unele modificări și completări pentru ca legea respectivă să poată intra în vigoare la 01.01.2016.
          Aceste modificări nu au fost înțelese de oamenii care au intervenit prima oară, printre care și colonelului Dogaru, lansând teoria falsă că prin noua formă „vor fi reduse pensiile militare de stat”.
          Agitația provocată în jurul modificării legii a culminat printr-o scrisoare adresată  „Primului ministru și tuturor miniștrilor” de către președintele  sindicatului de pensionari militari. 
          Dincolo de tonul nedemn pentru un fost cadru militar, scrisoarea conține o serie de afirmații care denotă lipsa totală de cunoștințe juridice a autorului, megalomania cu care se exprimă, „sfătuind” și amenințându-l pe  premier  și pe toți membri Guvernului.
          Astfel „atrage atenția” asupra faptului că o lege organică nu poate fi modificată decât prin lerge, nu prin OUG. Numai că dumnealui scapă din vedere faptul că modificarea  legii pensiilor militare de stat va fi discutată și aprobată prin lege în Parlament. Dar este un detaliu de care nu se împiedică „marele specialist”.
          Deși legea prevede clar că pensile aflate în plată nu vor fi reduse în cazul că, prin recalcular, cuantumul rezultat este mai mic decât cel aflat în plată, dumnealui vrea să obțină o pensie majorată substanțial, având în vedere „înaltele funcții militare” pe care le-a avut în cariera sa de istoric militar.
          Pentru a fi „mai convingător”, autorul apelează și la cunoștințele de care dispune, în materie constituțională, avizându-l pe premier și pe miniștri asupra „încălcărilor Constituției” pe care le fac prin modificarea și corectarea rezonabilă a unui act normativ, la a cărui denaturare Dogaru a contribuit din plin. Mai mult, acum ar vrea ca legea pensiilor militare de stat să nu mai poată întra în vigoare la data de 01.01.2016!
          „Președintele”  Dogaru, în marea lui înțelepciune, afirmă că Guvernul „nu are dreptul” să se ocupe de Armată, pentru că în Constituția României se prevede că aceasta este „în serviciul permanent al poporului”, deci numai dumnealui, „militarul autentic”, are dreptul să decidă ce trebuie făcut în Armată!
          Cu o lipsă totală de bun simț, premierul este acuzat că ar fi procedat „ilegal și anticonstituțional”, trimițând la Parlament o Ordonanță de urgență „neconstituțională”.
          Mai mult, Dogaru a trimis Președintelui țării, celor două Camere ale Parlamentului și Avocatului Poporului scrisori în care își declară nemulțumirile față de Ordonanța de Urgență a Guvernului și solicită ca această să nu fie aprobată și aplicată, să fie sesizată Curtea Constituțională, care să o declare neconstituțională, dovedindu-și astfel lipsa cunoștințelor jridice, dorința de a se „remarca”.
          Concluzionând, domnul Dogaru apreciază că efectele legii în cauză „încă nu pot fi bănuite„ dar „trebuie aplicată așa cum a fost promulgată”
          Pentru a-i „învăța minte” pe cei avertizați, încheie cu precizarea că trebuie să se renunțe la adoptarea măsurii propuse de ministrul apărării, care face legea inteligibilă, aplicabilă, pentru a intra în vigoare la termen. Dacă nu,  domnul respectiv „prevede” o posibilă „contralovitură de putere” din partea rezerviștilor și nu numai!
          Având în vedere cele de mai sus, considerăm că atitudinea „domnului” Dogaru îl face nedemn de calitatea de militar, fapt remarcat și de puținii sindicaliști militari rămași în evidență, pe care vrea să-i facă „fericiți”!
          Așa cum s-a precizat în comunicatul anterior, soluția adoptată de Guvern nu este de natură să „diminuieze” vreo pensie militară, având în vedere prevederile art. 111 din proiectul de modificare. De asemenea, articolul 110 este modificat în sensul că baza de calcul folosită la recalculare este la nivelul soldelor de grad și funcție ale cadrelor active la data intrării în vigoare a legii, fapt ce este de natură să majoreze o mare majoritate a pensiilor recalculate, așa cum a afirmat ministrul apărării.
          Vă vom ține la curent cu evoluția acestei acțiuni.
Șeful Serviciului juridic ANCMRR
Cdr.(r) //C. ALEXANDRU//
Jurist"