marți, 21 august 2012

Sedinta Comitetului Militar NATO 2012 se va desfasura la Sibiu

HG nr. 809/2012 privind organizarea si desfasurarea in Romania a Conferintei Comitetului Militar NATO 2012 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 566 din 9 august 2012.

Conform actului normativ, Conferinta Comitetului Militar NATO se va desfasura la Sibiu, in perioada 14-16 septembrie. La eveniment vor participa 317 oficiali, personal de insotire si personal auxiliar strain.

Fondurile necesare pentru organizarea conferintei e asigura din bugetele aprobate pe anul 2012 ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Sanatatii, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Telecomunicatii Speciale si Serviciului de Protectie si Paza, precum si din bugetele autoritatilor administratiei publice centrale si locale din Sibiu si Alba Iulia, in functie de cheltuielile ce revin fiecarei institutii pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea evenimentului.

"Prin organizarea si desfasurarea in Romania a acestei conferinte se contribuie in mod semnificativ la cresterea si consolidarea vizibilitatii tarii noastre in cadrul NATO, precum si la dezvoltarea capacitatii nationale de mentinere si indeplinire a angajamentelor asumate", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu, la inceputul lunii august.