marți, 19 noiembrie 2013

In atentia tuturor membrilor SCMD - informare privind participarea la CNR 2013

Doamnelor si domnilor colegi, 
Calitatea de membru al CNR o stabileste Statutul, nu filialele, nu CD, nu BO, nu presedintele, care doar constata. Conform Statutului, membrii de drept ai CNR sunt: membrii fondatori, membrii CD si presedintii de filiale. Nimeni altcineva. La ora actuala participa cu drept de vot la CNR 86 de presedinti de filiale, membri fondatori si ai CD. Nu pot participa, pana in prezent, 7 membri fondatori (3 suspendati, 4 pentru neplata la zi a cotizatiei) si 23 de presedinti de filiale care, prin neplata la zi a cotizatiei de catre cel putin 15 membri, nu mai intrunesc,  statutar, conditia de filiala. Un presedinte de filiala este, asadar, de drept, membru CNR, daca filiala respectiva indeplineste conditia statutara de minim 15 membri cotizanti la zi.

In situatia in care nu poate participa la CNR, din motive de sanatate sau alte motive, presedintele filialei este cel care deleaga, in scris, dand drept de vot, in numele sau, precum si dreptul de a sustine propunerile filialei, un membru al BO.

Prin urmare, filialele care nu au interpretat  corect statutul si si-au depasit atributiile, considerand ca pot trimite alti reprezentanti decat presedintele la CNR, sunt rugate sa se conformeze prevederilor statutare.

In ceea ce ii priveste pe membrii fondatori acestia pot delega, tot in scris, un alt membru fondator care sa-i reprezinte.

Deoarece, in ultima saptamana, au dovedit indeplinirea conditiilor statutare, inca 9 filiale si 2 dintre membrii fondatori, persoanele respective fiind incluse in lista participantlor, BO Central a luat hotararea sa prelungeasca termenul de inchidere a listei pana in data de 25.11.2013, ora 24.00. Lista definitiva a participantilor la CNR va fi actualizata si difuzata in ziua de 26.11.2013.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU