vineri, 5 decembrie 2014

Sesizare a SCMD catre Ministerul Administratiei si Internelor                                    Catre,
MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR


In atentia: Domnului ministru, Gl.(r) dr. Gabriel Oprea
Subiect:  Reangajarea disponibilizatilor


Domnule ministru,

Va transmit multumiri pentru ca, prin Ordinul MAI 170/25.11.2014, ati dat curs solicitarilor facute si de noi catre liderii USL, inca din 2012, de reangajare a agentilor, jandarmilor si lucratorilor ISU, disponibilizati de Traian Igas, prin incalcarea legilor si normelor interne, in iarna 2011/2012.

Ordinul dvs. asigura prioritatea la angajare pentru acesti profesionisti, in pregatirea carora statul a investit, si care sunt, in numar semnificativ astazi, someri si membri ai SCMD. Va raportez insa ca, in privinta primelor 150 de posturi, scoase la concurs catre de Politia de Frontiera, suntem informati ca au inceput deja sa apara disfunctii, termenul de inscriere si pregatire de 15 zile fiind redus la 8 zile, iar cel de aducere la cunostinta la 2 zile (caz concret Braila), astfel incat cei vizati de dvs. nu au nici macar ragazul necesar informarii si pregatirii.

Unii dintre subordonatii dvs. gasesc prilejul oportun pentru angajarea pe posturile respective a salariatilor civili cu "pile", in defavoarea profesionistilor abuzati de regimul Basescu.

Cunoscandu-va rigoarea si implicarea in recuperarea de catre toate categoriile de militari si politisti a drepturilor abuziv incalcate, incepand cu dreptul la munca si la pensie decenta, va transmitem rugamintea de a investiga si lua masurile ce se impun.
                                                                    
Va asiguram, domnule ministru, de intreaga noastra consideratie.

Cu multumiri,
PRESEDINTE,
Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA