marți, 27 septembrie 2016

A murit deputatul Niculae Mircovici

Fotografia postată de Asociatia Ofiterilor in Rezerva din Romania.Deputatul Niculae Mircovici, reprezentatul minorității bulgare din Parlament, a încetat din viață. Deputatul suferea de cancer la plămâni și în ultima perioadă a avut mai multe intervenții chirurgicale.
Deputatul Niculae Mircovici era preferatul jurnaliștilor din Parlament. El era omul care prezenta deciziile luate de Biroul Permanent al Camerei Deputaților și explica, off-the record, legile sau deciziile mai tehnice ale deputaților.
De asemenea, Niculae Mircovici este cel care striga lista deputaților la apelul nominal, iar legenda spune că este singurul parlamentar care a reușit să cunoască toți deputații, după față, nume și prenume în această legislatură.
Mircovici, care s-a născut în comuna timiseana Cheglevici, pe 1 octombrie 1950, suferea de o boală gravă. Absolvent al Academiei militare, dar și cu studii de drept, Niculae Mircovici a fost ofițer activ în cadrul Ministerului Apărării Naționale. A fost comandatul Garnizoanei Timișoara, până când a fost trecut în rezervă la cerere, pentru a putea candida, în 2004, la Camera Deputaților.
Dumnezeu să-l odihnească!
___
Ultimele cuvinte ale deputatului relatate de soția sa:
Dumnezeu ma cheama la El ! si Faca-se Voia Ta Doamne!” au fost ultimele cuvinte ale iubitului meu sot. Odihna cea vesnica da-o lui, Doamne, si lumina cea fara de sfarsit sa-i straluceasca .Sa se odihneasca in pace .
_____
Mesajul președintelui Camerei Deputaților:
După o îndelungă suferință, a plecat dintre noi deputatul Niculae Mircovici. Coleg şi prieten drag, va rămâne în amintirea tuturor ca un caracter puternic, mereu alături de oameni.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Florin Iordache, președintelui Camerei Deputaților.
______
Membrii Asociației Ofițerilor în Rezervă din România (AORR) au aflat cu tristețe și durere de trecerea în neființă a generalului de brigadă (r.) Niculae MIRCOVICI, deputat în Parlamentul României, dispărut dintre noi răpus de o boală necruțătoare.
Născut la 1 octombrie 1950, în comuna Cheglevici, județul Timiș, Niculae MIRCOVICI a îmbrățișat de tânăr cariera militară, absolvind cursurile Liceului Militar ,,Ștefan cel Mare", ale Școlii Militare de Ofițeri Activi ,,Nicolae Bălcescu" și, ulterior, ale Academiei Militare. Ultima sa funcție, deținută ca ofițer activ, a fost aceea de comandant al Centrului Militar Zonal Timiș.
Din anul 2004, Niculae MIRCOVICI a fost ales de trei ori ca deputat din partea Uniunii Bulgarilor din Banat – România, în toată această perioadă activând în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților. În întreaga sa activitate legislativă, pe lângă reprezentarea fidelă a intereselor alegătorilor săi, Niculae MIRCOVICI s-a remarcat ca un apărător constant, energic, entuziast și de o rară obiectivitate, a drepturilor și intereselor personalului din instituțiile sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională, militari sau civili, activi, în rezervă sau retragere, fapt ce i-a atras respectul și admirația oamenilor din sistem, care deseori l-au privit ca pe o ultimă speranță pentru apărarea drepturilor lor legitime.
Astăzi, când Niculae MIRCOVICI a plecat dintre noi, ne plecăm cu smerenie capul în fața memoriei sale și transmitem condoleanțele noastre familiei îndurerate.
Odihnește-te în pace, drag camarad!